Greek English

Tips!!

 Συμβουλές μαγειρικής!

üσ      Για το βράσιμο:

        -Ορισμένα από τα όσπρια μαλακώνουν σε δυο φάσεις: χρειάζεται πρώτα να μουσκέψουν για να απορροφήσουν το νερό που έχασαν όταν ξεράθηκαν.Έπειτα πρέπει να βράσουν σε σκέτο νερό για ορισμένη ώρα. Αυτά τα όσπρια είναι τα φασόλια, τα κουκιά και τα ρεβίθια.                                     

       -Οι φακές δεν χρειάζονται μούσκεμα ούτε η φάβα (σκληραίνει και δε βράζει γρήγορα).

       -Τα όσπρια που επιπλέουν στο νερό, όταν τα μουσκεύετε, πρέπει να πεταχτούν γιατί σημαίνει ότι έχουν χαλάσει.

       -Μην χρησιμοποιείτε το νερό που μούσκεψαν! Κάντε έναν πρώτο βρασμό με καινούργιο νερό για 5', σουρώστε τα όσπρια κ ξεπλύνετε με κρύο νερό! Κάνει το φαγητό πιο ελαφρύ και χωρίς γαστρεντερικά προβλήματα. Έπειτα βάλτε φρέσκο νερό για να συνεχίσετε τη μαγειρική σας!

      -Βράζετε σε μισοσκεπασμένη κατσαρόλα κι αν χρειαστεί να προσθέσετε νερό πρέπει αυτό να είναι ζεστό.

      -Μην ανακατεύετε κατά τη διάρκεια του βρασίματος ποτέ με κουτάλα αλλά κουνώντας την κατσαρόλα. Κι αν χρειαστεί ανακάτεμα μόνο με ξύλινη κουτάλα.

      -Το αλάτι το προσθέτουμε πάντα δέκα λεπτά πριν βράσουν εντελώς.

      -Η ελάχιστη σόδα που μερικοί συνηθίζουν να προσθέτουν στο νερό για να διευκολύνουν το βράσιμο χαλάει πολύ τη γεύση των οσπρίων και τα κάνει δύσπεπτα.