Καθαρίζουμε και πλένουμε μισό κιλό φακές Κιερίου. Τις βράζουμε σε άφθονο νερό για 30 λεπτά
περίπου και τις σουρώνουμε. Προσθέτουμε στη βράση αλατοπίπερο, λίγη δάφνη και καρφάκια γαρύφαλλα. Προσθέτουμε 2-3 ντομάτες τεμαχισμένες σε κυβάκια, 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες και ψιλοκομμένο μαϊντανό στις στραγγιγμένες φακές. Ετοιμάζουμε μια σάλτσα ανακατεύοντας λάδι, ξύδι, μουστάρδα και 2 σκελίδες σκόρδο χτυπημένο στο γουδί. Περιχύνουμε τις φάκες με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε και αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα προτού σερβίρουμε. Σερβίρουμε σε μια πιατέλα γαρνιρισμένη με μαρουλόφυλλα ή άλλα λαχανικά τουρσί.