Χοντροκόβουμε 1 κιλό σπανάκι. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 φλ. ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε 1 ξερό κρεμμυδι τριμμένο και 1 πράσο ψιλοκομμένο για 3΄-4΄ μέχρι να γίνουν διάφανα. Έπειτα προσθέτουμε το σπανάκι,1 ματσάκι ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, 1 ψιλοκομμένη ντομάτα και 3/4 φλ. ρύζι Καρολίνα. Ανακατεύουμε να μαραθούν ελαφριά. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 20΄. Τέλος πουδράρουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο. Στύβουμε 1 λεμόνι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.