(6-8 μερίδες) Κόβουμε τα καπάκια από τα λαχανικά (μεσαίες ώριμες ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες,
κολοκυθάκια) και αδειάζουμε το εσωτερικό τους με ένα κουτάλι. Αλέθουμε τη σάρκα από τις ντομάτες. Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα με ½ κούπα ελαιόλαδο, μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέτουμε την αλεσμένη ντομάτα και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Έπειτα ρίχνουμε ρύζι καρολίνα (1 κ.σ αντιστοιχεί σε κάθε λαχανικό), μαϊντανό ψιλοκομμένο, (αν προτιμούμε τη σάρκα των άλλων λαχανικών) το αλάτι, τη ζάχαρη (και σταφίδες προαιρετικά). Σβήνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 10 λεπτά. Γεμίζουμε τα λαχανικά ως τη μέση με ένα κουτάλι και σκεπάζουμε με τα καπάκια τους και τις τοποθετούμε με τη σειρά στο ταψί. Πασπαλίζουμε με αλάτι και ρίχνουμε 1 κούπα λάδι στο ταψί.