(Παραδοσιακό φαγητό της Καρδίτσας) Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε ¼ ποτ. ελαιόλαδο.
Μόλις κάψει, σοτάρουμε 4 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Έπειτα προσθέτουμε 1 kg πρόβειο κρέας και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ασπρίσει από όλες τις πλευρές . Έπειτα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 ώριμες ντομάτες στον τρίφτη, 1 κ.σ ντοματοπελτέ και 2 φλ.τσ. πλιγούρι. Αφήνουμε για 5’-10’ να πάρει μία βράση. Στη συνέχεια, προσθέτουμε 1 kg νερό (να καλύπτει το κρέας). Κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε να βράσει για 45’-1 ώρα. Όταν βράσει ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για άλλα 20’-30’. Προσθέτουμε χλιαρό νερό κατά τη διάρκεια του βρασίματος εφόσον χρειάζεται. Σερβίρεται με μπόλικο λεμόνι!
*Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το πρόβειο κρέας με οποιοδήποτε άλλο της αρέσκειά μας και το μαγειρεύουμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.