Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ 2 φλιτζάνια ρεβίθια Κιερίου μαζί με ½ κ.γ μαγειρική σόδα
και λίγο αλάτι. Το πρωί τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με 3-4 ξερά κρεμμύδια ολόκληρα. Στην συνέχεια τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε στο μίγμα χυμό λεμονιού ( ποσότητα της αρεσκείας μας), 50 γρ λάδι και αλάτι. Χτυπάμε πολύ καλά ώσπου να γίνει μια πηχτή κρέμα.
Γαρνίρουμε με μαϊντανό.