(6-8 μερίδες) Μουλιάζουμε μισό κιλό ρεβίθια Κιερίου από το προηγούμενο βράδυ
μαζί με μισό κουταλάκι μαγειρική σόδα και λίγο αλάτι .Το πρωί τα ξεπλένουμε και τα ρίχνουμε σε ψηλή κατσαρόλα με 1-1,5 L νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν σε υψηλή θερμοκρασία με ακάλυπτη κατσαρόλα. Με τρυπητή κουτάλα, αφαιρούμε συνεχώς τον «άσπρο αφρό» που δημιουργείται. Αφού πάψει να δημιουργείται αφρός, καλύπτουμε την κατσαρόλα, μειώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε τα ρεβίθια να σιγοβράσουν για 45 λεπτά μαζί με 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα και 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο. 10’ πριν τα βγάλουμε από τη φωτιά προσθέτουμε αλάτι. Τα αφήνουμε να χυλώσουν και τα σερβίρουμε με λεμόνι.