Μουλιάζετε 1 φλ.τσαγιού πλιγούρι Κιερίου σε 2 φλ.τσαγιου ζεστό νερό μαζί με 3-4 κ.σ χυμό λεμονιού.
Το αφήνετε σκεπασμένο για 45’ και στη συνέχεια στραγγίζετε καλά. Το αναμειγνύετε με τα υπόλοιπα υλικά (2 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό, 4 ώριμες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια, 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο ) και ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Απλώνετε φύλλα του μαρουλιού στη σαλατιέρα και σερβίρετε πάνω τους τη σαλάτα που ετοιμάσατε. Σε ένα μπολ χτυπάτε με το πιρούνι 1/3 φλ. Ελαιόλαδο και 1/3 φλ. χυμό λεμονιού και περιχύνετε τη σαλάτα.