Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ένα φλ. τσαγιού ελαιόλαδο και σοτάρουμε 2-3 πιπεριές
πράσινες & κόκκινες κομμένες σε κυβάκια. Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε 4-5 σκελίδες σκόρδο λιωμένο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1’-2’.Προσθέτουμε τις 3-4 ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες και τις αφήνουμε να ψηθούν για 5’. Στη συνέχεια, προσθέτουμε νερό (η αναλογία είναι: 1 φλιτζάνι ρύζι προς 2½ φλιτζάνια νερό) και μόλις κοχλάσει ρίχνουμε το ρύζι κίτρινο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να χυλώσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε μαϊντανό ,δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα.