(6-8 μερίδες) Μουλιάζουμε από το βράδυ μισό κιλό φασόλια Κιερίου και το πρωί τα βράζουμε σε νερό.
Μόλις πάρουν 2 βράσεις πετάμε το νερό και τα στραγγίζουμε. Γεμίζουμε τη κατσαρόλα με φρέσκο νερό και προσθέτουμε τα φασόλια, 3 καρότα κομμένα σε καρέ, 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα,2-3 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο και ¼ φλ. τσαγιού λάδι. Βράζουμε για 30-35’ σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε 2 κ.σ πελτέ ή ½ συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και 2/4 φλ. τσαγιού λάδι επιπλέον. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τη φασολάδα για ακόμη 20΄. Έπειτα αλατοπιπερώνουμε.
*Επιλεκτικά, μπορούμε στο μέσον του μαγειρέματος να προσθέσουμε το χωριάτικο λουκάνικο Καρδίτσας σε ροδέλες και μπούκοβο.